2010. október 2., szombat

Kókuszos-fehércsokis brownie



* 10 dkg vaj
* 4 tojás
* 1/2 tk só
* 22 dkg cukor
* 2 cs vaníliás cukor
* 16 dkg finomliszt
* 30 dkg fehércsokoládé
* 20 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

* mogyorókrém
* kókuszreszelék


elkészítés

1. A vajat és a csokit vízgőz felett összeolvasztjuk.
2. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
3. Amikor a csoki kihűlt, hozzáadjuk a tojásokhoz.
4. A lisztet elvegyítjük a sóval és a kókuszreszelékkel, s ezt is a tojásokhoz adjuk.
5. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
6. Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsül.
7. Mikor kihűlt a tészta, megkenjük a tetejét vékonyan mogyorókrémmel, s kókuszreszelékkel szórjuk meg.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 36x24x5 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése