Elkészítés A cukros-langyos tejben megfuttatott élesztőt elkeverjük a liszttel, az egyik tojással, pici sóval és annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Amíg meleg helyen kel, a forró, lehéjazott krumplikat áttörjük, hozzájuk adjuk a másik tojást és annyi langyos tejet, hogy az egész pürészerű legyen. A megkelt tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és a kikent tepsibe helyezzük úgy, hogy a tepsi szélén egyujjnyival túlnyújtjuk. Vastagon, egyenletesen elterítjük a tésztán a krumplis tölteléket, majd erre visszahajtjuk-visszanyomkodjuk a tészta szélét úgy, hogy ujjunkkal köröskörül "mintázzuk". A sütemény tetejét megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranypirosra sütjük. Utána mindjárt nagy kockákra (cikkekre) vágjuk és melegen tálaljuk.
Tipp Ha sütőpapírt használunk, mellőzhetjük a sütőforma kikenését. A krumplitölteléket reszelt sajttal, darált füstölt sonkával is gazdagíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése