Jöjjenek a képek:
Csokis-tejszínes-mézes-krémes (a tejszínes-mézes-krémes csokis variációja)
Hozzávalók a tésztájához:
10 dkg porcukor
5 dkg vaj v. margarin
1 ek. méz
1 egész tojás + 1 tojás sárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
kevés tejföl (kb. 1 dl)
35 dkg liszt
3 ek. kakaópor
A cukrot, vajat, mézet mikróba dugom, meglangyítom, hozzáadom a tejfölt, elkeverem, beleütöm a tojásokat, majd beleszitálom az előre összekevert lisztet, sz.bikarbónát és kakaót. Tésztát gyúrok belőle, 2 részre osztom, kicsit pihentetem, majd gáztepsi méretűre nyújtom. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm zsírozott tepsi hátulján (vagy olyan zsírozott tepsiben, amiből könnyen kicsúsztatható a megsült lap, mint a 2. képen). Gyorsan sül!
Hozzávalók a krémhez:
3 csomag csokipuding
3 tojás sárgája
9 ek. cukor
9 dl tej
1 tábla étcsoki
pár csepp rumaroma
1 kocka szobahőmérsékletű ráma
10 dkg porcukor
1/2 l hulala
A tojássárgákat beleteszem egy tálba, összekeverem a pudingporral, cukorral, kevés tejjel, majd megfőzöm, beleolvasztom a csokit és hozzáadom az aromát, kihűtöm. Kikeverem robigéppel a margarint a porcukorral, majd apránként hozzáadagolom a pudingot, szép sima krémem legyen. Felverem a tejszínt.
Tetejére: 1 tábla csoki, 1-2 tk. étolaj
Összeállítása egyszerű: kakaós lap, csokikrém, tejszín, kakaós lap, csokimáz
Most akadtam erre a receptre. Annyira guszta, ezt biztosan meg fogom sütni!
VálaszTörlésMost akadtam erre a receptre. Nagyon guszta, biztosan meg fogom én is sütni!
VálaszTörlés