- 40 dkg méz
- 30 dkg margarin
- 50 dkg porcukor
- 6 egész tojás
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
- 1,5 kg liszt
Legalább 1 napig pihentetem letakarva szobahőmérsékleten.
160 fokos sütőben sütöm 8-10 percig.
Íróka: 1 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral alaposan kikeverem, mixerrel 3-4 percen át. Akkor jó, ha nehezen csurog le a habverőről. Pár csepp citromlét teszek hozzá, ettől fényesebb lesz. Egy vastagabb zacskóba töltöm, egyik sarkán pici lyukat vágok. A kihült mézeskalácsot ezzel díszítem.
Ez a mi koszorúnk, fahéj illatú gyertyával, még jobban kiemeli a mézeskalács illatát, ami az egész lakást belengi most.
Ezek az ajtódíszek is az iskolába
mennek holnap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése