Közkívánatra fázisfotók a vekni formázásáról. Megmutatom én hogyan készítem, lépésről lépésre.
Először is, kelesztőtálban duplájára kelesztem a bedagasztott tésztát (most egy magvas graham kenyér készült):
Enyhén lisztezett felületre borítom. Egy szilikon lapot használok:
Nem gyúrom át, egyszerűen kilapogatom a kezemmel, azaz kiütögetem belőle a levegőt:
Mindkét oldalról behajtom és jól lenyomkodom:
A felső részén megint hajtok,úgy, hogy háromszög alakú legyen:
Ezután feltekerem de minden tekerésnél lenyomom a tésztát, illetve a két oldaláról is a feltekert rész alá húzom, hogy a még fel nem tekert rész ne legyen szélesebb a már megformázottnál.
A végén összecsípem és megfordítom a tésztát:
Szilikon bevonatú sütőpapíron kelesztem ismét a duplájára. Mielőtt a sütőbe teszem három helyen bemetszem egy éles pengével:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése