Tészta: 10dkg porcukor, 5dkg vaj, 1evők. méz, 1egész tojás + 1 sárgája, 1mokkás.k.szódabikarbóna.
Kikeverjük és 35dkg liszttel összegyúrjuk ( ha nem elég rugalmas, kevés tejfölt teszünk hozzá), kinyújtjuk a 2 lapot és pihentetjük egy kb. negyed órát, hogy ne legyen kemény a szódabikarbóna miatt. Megsütjük a lapokat margarinozott- (vagy zsírozott-) lisztezett tepsiben. (Kiegészítve: a tepsi mérete 30x40-es gáztepsi hátulja, vagy lapos tepsi, amiből kicsúsztathatom könnyen, a sütési hőfok pedig villanysütőben kb. 200 fok, gázsütőben pedig egyik ismerősöm, Zsuzsi 4-es fokozaton sütötte, és jó lett neki :)).
Kikeverjük és 35dkg liszttel összegyúrjuk ( ha nem elég rugalmas, kevés tejfölt teszünk hozzá), kinyújtjuk a 2 lapot és pihentetjük egy kb. negyed órát, hogy ne legyen kemény a szódabikarbóna miatt. Megsütjük a lapokat margarinozott- (vagy zsírozott-) lisztezett tepsiben. (Kiegészítve: a tepsi mérete 30x40-es gáztepsi hátulja, vagy lapos tepsi, amiből kicsúsztathatom könnyen, a sütési hőfok pedig villanysütőben kb. 200 fok, gázsütőben pedig egyik ismerősöm, Zsuzsi 4-es fokozaton sütötte, és jó lett neki :)).
Krém: 3 cs. vanilía pudingot, 3 tojás sárgáját, 9dl tejjel felfőzünk. 25dkg Rámát 20dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt hozzá keverjük és az egyik lapra kenjük.
Hab: fél liter Hulala tejszínt jól előhűtve 1 cs. vanilíás cukorral felverünk ( mikor már majdnem teljesen felvertük adunk hozzá 2 kanál porcukrot).
Ha felvertük a puding tetejére kenjük, és a másik lapot a tetejére tesszük.
Jó sütögetést!
Ha felvertük a puding tetejére kenjük, és a másik lapot a tetejére tesszük.
Jó sütögetést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése