2010. december 21., kedd

karacsonyi linzerek


Hozzávalók:
300 g porcukor, 600 g vaj, 800 g liszt, 200 g darált dió, 1 tojássárgája, késhegynyi só, késhegynyi fahéj, házi baracklekvár az össze illesztéshez, pocukor a szóráshoz (olvasztott étcsoki - fehércsoki - tejcsoki a formák bevonásához)

Elkészítés:
A hozzávalókat szokásos módon gyúrjuk össze, majd két órára tegyük hűtőbe a tésztát. Kb. 3 mm-re nyújtsuk ki, és kör alakú cikkcakkos, csillag alaku, sziv alaku, fenyő alaku formával szúrjuk ki. A formák fele a fenyő kivételével középen legyen lyukas. 180 fokon, 13 percig süssük őket. Ragasszunk egy teli és egy lyukas formát össze baracklekvárral, a lyukba tegyünk diót, vagy ha a lyuk kisebb, mogyorót. Bevonjuk a formákat olvasztott csokival- akár felesben barna és fehér színűre, tetszésünknek megfelelően. Az olvasztott csokihoz adjunk kevés olajat hogy szép fényes legyen a sütink! Másnapra ragyogó puha lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése