2010. december 15., szerda

Raffaello golyó


Hozzávalók: 30 dkg kókuszreszelék, 25 dkg cukor, 1 van. cukor, 30 dkg tejpor, 25 dkg margarin vagy vaj, 2 dl víz, 10-15 dkg mandula (hántolt:), kókuszreszelék a hempergetéshez, papírkapszli (elhagyható)

A cukrokból és a vízből szirupot főzök, hozzáadom a margarint, belekeverem a tejport és a kókuszt, majd hagyom teljesen kihűlni (érdemes előző este megcsinálni). Golyókat formázok, a közepébe 1-1 szem egész mandulát rejtek, kókuszreszelékbe hempergetem.


Mandula hántolása: kis edénykébe felteszek vizet forrni, majd beledobom 1-2 percre a héjas mandulát. Leöntöm a vizet, és könnyedén le lehet dörzsölni a héját. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése