2010. március 21., vasárnap

Amerikai krémes


A tésztához:

  • 7 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 13 ek víz

A krémhez:

  • 7 tojás fehérje
  • 7-10 ek cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl víz

Díszítéshez:

  • 3-4 dl tejszín (vagy Hulala)
  • reszelt csokoládé
  • elkészítés

  • A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
  • Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
  • A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  • A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
  • További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése