2010. március 14., vasárnap

Kókuszkrémmel töltött csokirolád - liszt nélkül

Tészta készítés

Hozzávalók

Tésztához:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 tojás

Krémhez:
  • 0,5 l habtejszín
  • 3-5 evőkanál cukor
  • 15 ml rum
  • 10 dkg kókuszreszelék

Diszitéshez csokidara


Válaszd szét a tojásokat, majd a sárgákba keverd bele a tészta többi összetevőjét. Picit kemény lesz, ne rettenj meg tőle. Verd fel a tojások fehérjéket kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a félkész tésztába (ez se kezdődik egyszerűen, de ahogy törik a tojáshab, úgy lazul az egész.
Sima gászsütő tepsibe tegyél sütőpapirt, majd a süti tésztáját egyenletesen teritsd el benne.
Előmelegitett sütőben 160 fokon, kb. 20-25 perc alatt sül meg, érdemes 20. percnél tűpróbát végezni.
Ha a tészta kész, vedd ki a sütőből, és boritsd rá egy tiszta konyharuhára, amit célszerű előbb kristálycukorral meghinteni. Vedd le a sütőpapirt óvatosan. Egy másik tiszta konyharuhát nedvesits be, boritsd a tésztára, úgy hüljön ki (igy nem fog megkeményedni).

Krém készítés


A krém hozzávalóit tedd egy tálba, keverd el, majd verd fel habbá.
Ha kész, a kihült tésztára a krém két harmadát egyenletesen teritsd el, csavard fel óvatosan mint ahogy az egyéb tekercseknél szokás, a maradék kókuszos habos krémmel kend be a rolád oldalát.
Csokidarával meghintve mutatós sütit kapunk.

Fogyasztás előtt tegyétek hűtőbe! Igazán másnap a finom, akkorra összeérnek az ízek, a hab picit keményedik, csak az vele a baj, hogy roppant gyorsan elfogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése