2010. március 21., vasárnap

Két emelet boldogság


Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 4 ek méz
  • 1 cs sütőpor
  • kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)

Krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Töltelékhez:

  • 2-3 db konzerv barack (vagy 1 cs zselécukor)
  • 0,5 dl rum
  • 2 ek kakaó
  • 1 csbabapiskota

Mázhoz:

  • 1 tábla étcsokis tortabevonó

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. (kb. 40 cm x 20 cm-esre)
  3. Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk nagyon könnyen megég!) Laponként kb 10 perces sütési idővel számolhatunk.
  4. A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  5. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk.
  6. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét.
  7. Kevés rumot adunk a krémhez.
  8. Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát.
  9. Rákenjük a maradék kakaós krémet.
  10. Rátesszük a második lapot.
  11. Erre kenjük a barackos krémet,és befedjük a harmadik lappal.
  12. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk.
  13. Másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése