Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 4 ek méz
- 1 cs sütőpor
- kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 2-3 db konzerv barack (vagy 1 cs zselécukor)
- 0,5 dl rum
- 2 ek kakaó
- 1 csbabapiskota
Mázhoz:
- 1 tábla étcsokis tortabevonó
elkészítés
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz.
- A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. (kb. 40 cm x 20 cm-esre)
- Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk nagyon könnyen megég!) Laponként kb 10 perces sütési idővel számolhatunk.
- A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
- A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk.
- Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét.
- Kevés rumot adunk a krémhez.
- Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát.
- Rákenjük a maradék kakaós krémet.
- Rátesszük a második lapot.
- Erre kenjük a barackos krémet,és befedjük a harmadik lappal.
- Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk.
- Másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése