Tészta : - 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 3 ek víz
- 4 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 cs. sütőpor
- 1/2 kk. mézessütemény fűszerkeverék
- 1/2 ek méz
A tojássárgáját a cukorral,mézzel fehéredésig habosítom.Utána belekeverem a vizet és az olvasztott margarint.A lisztet összekeverem a sütőporral,kakaóporral,mézessüti fűszerrel,és hozzákeverem a tojássárgájás keverékhez.A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem és óvatosan ezt is belekeverem.Margarinos-lisztes tepsibe öntöm és sütöm.Amikor kihűlt kiveszem a tepsiből és felvágom kétfelé.Így 2 egyforma lapom lesz tepsi méretű.
Töltelék : - 3 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 4 lap zselatin
- 4 dl tejszín
A zselatinlapot hideg vízbe beáztatom,mikor megpuhult belekeverem a tejbe.A tejet a zselatinnal,cukorral,vaníliás cukorral felfőzöm.Utána langyosra hűtöm,miközben kemény habbá verem a tejszínhabot.Ha langyos a zselatinos cukros tej összekeverem a tejszínhabbal.Az egyik lapot visszateszem a tepsibe ráöntöm a krémet majd betakarom a másik lappal.Kicsit folyós a krém de 1 órára a hűtőbe teszem és már lehet szeletelni.Eredetileg le kellene csokizni a tetejét de én ezt már kihagytam.Szerintem így finomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése