Tésztához:
- 38 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg zsír
- 10 gszalagare
- 1 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 cs vaniliás cukor
- 1 dl tej
- 3 dkg margarin (a sütőlap bekenéséhez)
Krémhez :
- 5 dltej
- 5 dkgliszt
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
elkészítés
- A szalagárét a tejben feloldjuk.
- A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá.
- A tésztát 4 cipóba osztjuk, és egyenként vékony, kb. 30 x 22 cm-es lapokká nyújtjuk.
- A sütőt előmelegítjük, és a sütőlapot, vagy ha az nincs a tepsi hátulját, vékonyan bemargarinozzuk. A kinyújtott tésztát a nyújtófára lazán felcsavarjuk, és arról könnyen ráteríthetjük a sütőlapra. 200 C°-on kb. 8 perc alatt rózsaszínre sütjük.
- A kisült lapot tálcára csúsztatjuk, és jöhet a következő.
- Amikor a lapok kisültek, megfőzzük a krémalapot.
- A lisztet és a kristálycukrot simára keverjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük, míg sűrű nem lesz. Ez kb. 15 percet vesz igénybe. Amikor megfőtt, kihűtjük, közben néha megkeverjük.
- A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- Amikor a krémalap teljesen kihűlt, összedolgozzuk a cukorral kikevert vajjal.
- Megtöltjük a lapokat, arányosan háromfelé osztva a krémet.
- A süteményt csak másnap szeleteljük, addig hűtőben tartjuk. Fogyasztás előtt 1-2 órával jó, ha kivesszük a hűtőből .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése