2010. március 21., vasárnap

Pille szelet


Tésztához:

  • 38 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg zsír
  • 10 gszalagare
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 1 dl tej
  • 3 dkg margarin (a sütőlap bekenéséhez)

Krémhez :

  • 5 dltej
  • 5 dkgliszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

elkészítés

  1. A szalagárét a tejben feloldjuk.
  2. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapunk, ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá.
  3. A tésztát 4 cipóba osztjuk, és egyenként vékony, kb. 30 x 22 cm-es lapokká nyújtjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, és a sütőlapot, vagy ha az nincs a tepsi hátulját, vékonyan bemargarinozzuk. A kinyújtott tésztát a nyújtófára lazán felcsavarjuk, és arról könnyen ráteríthetjük a sütőlapra. 200 C°-on kb. 8 perc alatt rózsaszínre sütjük.
  5. A kisült lapot tálcára csúsztatjuk, és jöhet a következő.
  6. Amikor a lapok kisültek, megfőzzük a krémalapot.
  7. A lisztet és a kristálycukrot simára keverjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük, míg sűrű nem lesz. Ez kb. 15 percet vesz igénybe. Amikor megfőtt, kihűtjük, közben néha megkeverjük.
  8. A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  9. Amikor a krémalap teljesen kihűlt, összedolgozzuk a cukorral kikevert vajjal.
  10. Megtöltjük a lapokat, arányosan háromfelé osztva a krémet.
  11. A süteményt csak másnap szeleteljük, addig hűtőben tartjuk. Fogyasztás előtt 1-2 órával jó, ha kivesszük a hűtőből .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése