Rákóczi túrós
Hozzávalók: Tészta: -30dkg liszt -20dkg margarin -10dkg porcukor -1 tojássárgája -csipet szódabikarbóna Összekeverem a lisztet a porcukorral, szódabikarbónával és a margarint elmorzsolom benne. Hozzáadom a tojássárgáját és összegyúrom. Fél órára hideg helyre teszem. Nagyobb tepsiben egy lapot nyújtok belőle félig megsütöm. Töltelék: -1kg túró -35dkg porcukor -3 tojássárgája -1 ek. tejföl -0,5 l tej -12dkg búzadara -2 cs. vaníliás cukor -mazsola(én nem tettem bele ,mert nem szeretem) A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzök és kihűtöm teljesen. A túróhoz hozzákeverem a többi hozzávalót és a kihűlt tejbegrízt. Ha nagyon lágy lenne búzadarát teszek még hozzá. Rásimítom a félkész lapra és vissz*rakom a sütőbe készre sütöm. Teteje: -4 tojásfehérje - 28dkg cukor - kevés víz - baracklekvár A 20 dkg cukorból és a vízből méz sűrűségű szirupot főzök. Tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és folyamatos keverés közben hozzáadom a szirupot. Keverem amíg langyosra hűl. Habzsákba töltöm a habot és berácsozom vele a sütemény tetejét. Sütőbe rakom, de csak 50 fokra, hogy már csak száradjon a tetején a hab. Mikor kész baracklekvárt teszek a vonalak közé. Ha teljesen kihűlt szeletelem |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése