2010. március 14., vasárnap

Kakaós csiga



Kakaós csigakeksz

Hozzávalók: 30 dkg vaj/margarin, 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 4 dkg kakaópor, 1 db tojásfehérje, csipet só

Vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Ha kész elfelezzük és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Utána mindkét tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Az alsót megkenjük tojásfehérjével, majd ráborítjuk a másik lapot. Egy éles késsel összeszabjuk az éleket, hogy egyformák legyenek. Szorosan feltekerjük, majd kicsit még visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen kemény legyen.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket és kb. 10-12 percig sütjük őket.

Megjegyzés: Szerintem a tészta elbírna még - Stahlosan mondva - egy kis ízturbózást- vaníliaromával, reszelt citromhéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése