2010. március 14., vasárnap

Tiramisu kis változtatásokkal


Hozzávalók:

15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg mascarpone, 3 tojás, 2 csomag babapiskóta, 2-3 evőkanál kakaópor a tetejére

az áztatófolyadékhoz: fél deci rum, 2 kis tasakos 3in1 kávé és kb. 1,5 dl forró víz

Elkészítés

1. Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjékből verjünk kemény habot.

2. A tojássárgájákat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

3. Adjuk a tojássárgájás keverékünkhöz a mascarponét és keverjük simára- még szintén a robotgéppel.

4. A felvert tojásfehérjénket óvatosan-fakanállal- keverjük a mascarponés-cukros-tojássárgájás krémünkhöz.

5. Készítsük el az áztatófolyadékot: a kávéporokat oldjuk fel a forró vízben, öntsük hozzá a rumot.

6. Egy-lehetőleg szögletes- tál pl. sütőtál, jénai stb alját rakjuk ki a bemártott ( kb. 3-4 másodpercig-ne áztassuk túlságosan el) babapiskótákkal, majd fedjük be krémmel, majd megint jön rá egy réteg bemártogatott babapiskóta és ismét krém. Így folytassuk, míg van anyagunk, de arra figyeljünk, hogy a tetejére mindenképpen krém kerüljön.

6. Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek és a babapiskóta is megpuhuljon. Tálalás előtt szórjuk meg alaposan cukrozatlan kakaóporral.

Tipp: Én a maradékot üvegpoharakba rétegeztem és mondhatni majdnemhogy nagyobb sikere lett, mint a rendesnek, mert irtó guszta volt.

Természetesen a kávé, ha van lehet igazi és ha van otthon használjunk amarettót vagy kávélikőrt, ki mit akar én csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy emiatt felesleges venni, mert így is nagyon finom lesz, higgyétek el nekem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése