2010. március 14., vasárnap

Francia krémes

Francia krémes

Hozzávalók : - 60 dkg leveles tészta
- 1 l tej
- 0,5 l víz
- 4 cs. vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 8 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
- 3 dl tejszín(Hullalá)
-2 cs. cukormáz(Dr Oetker)
A leveles tésztából kettő lapot nyújtok pihentetem 15 percet hideg helyen és előmelegített sütőben megsütöm.A pudingport a liszttel összekeverem és annyi tejet adok hozzá hogy simára tudjam keverni.A többi tejet a vízzel és a cukor 1/3 részével felforralom.A tojásfehérjét kemény habbá verem a 2/3részt cukorral.Mikor forr a tej a pudingport belekeverem és besűrítem.Mikor sűrű még a tűzhelyen hagyom és belekeverem a felvert tojásfehérjét.Az egyik kisült lapra öntöm,hideg helyre rakom 4-5 órát.Elkészítem a cukormázat és a másik lapra simítom egyenletesen,mikor megkötött felszeletelem.A tejszínt kemény habbá verem rásimítom a krémesre,majd ráteszem a tetőket és forró vízbe mártott késsel felszeletelem a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése