Francia krémes
Hozzávalók : - 60 dkg leveles tészta - 1 l tej - 0,5 l víz - 4 cs. vaníliás pudingpor - 1 ek liszt - 8 tojásfehérje - 25 dkg cukor - 3 dl tejszín(Hullalá) -2 cs. cukormáz(Dr Oetker) A leveles tésztából kettő lapot nyújtok pihentetem 15 percet hideg helyen és előmelegített sütőben megsütöm.A pudingport a liszttel összekeverem és annyi tejet adok hozzá hogy simára tudjam keverni.A többi tejet a vízzel és a cukor 1/3 részével felforralom.A tojásfehérjét kemény habbá verem a 2/3részt cukorral.Mikor forr a tej a pudingport belekeverem és besűrítem.Mikor sűrű még a tűzhelyen hagyom és belekeverem a felvert tojásfehérjét.Az egyik kisült lapra öntöm,hideg helyre rakom 4-5 órát.Elkészítem a cukormázat és a másik lapra simítom egyenletesen,mikor megkötött felszeletelem.A tejszínt kemény habbá verem rásimítom a krémesre,majd ráteszem a tetőket és forró vízbe mártott késsel felszeletelem a süteményt. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése