2010. március 14., vasárnap

Sportszelet

Sportszelet

2 dl tejet, 20 dkg margarint és 20 dkg cukrot összeforralunk.

Kihűtjük és utána hozzaöntünk egy csomag ( fél kg ) darált háztartási kekszet, 3 evőkanál kakaót, 1 vaníliaaromát és 1,5 üveg rumaromát. ( én ehelyett fél dl rumot tettem bele).

Az egészet összekeverjük, majd egy folpackkal ( én egy nylonzacskót szedtem szét, mert utálom a folpackot hámozni) kibélelt tálcára nyomkodjuk.

Itt lehet variálni, hogy milyen vastagra akarod a csokit/sütit. Én a normál, vékonyabb fajtát utánoztam le, de lehet akár a vastagabb XXL-eset is utánozni.

Szóval a kívánt vastagságúra lapigatjuk a tálcán. Kicsit hűlni hagyjuk és közben csokit olvasztunk. (én tejcsokit választottam és a zacskós kivitelt, amit csak forró vízbe kell tenni, ott megolvad, azután levágni a tetejét, kinyomni és szétkenni a sütin. Két zacskót használtam fel, mert nagy adag volt, de tök jó lett. Majd ha megint veszek bepostolom ezt a fajta csokimázat, én nagyon szeretem, mert könnyű vele bánni, nem kell gőz felett dikicselni vele, aprósütit tök jól lehet vele díszíteni, ha csak kis lyukat vágunk rá és nem is drágább, mint egy tábla Katica tortabevonó, azt hiszem 160 Ft körül van egy zacskó)

Szóval végül ráöntjük a csokimázat és hűtőbe rakjuk kb. egy órára, hogy megdermedjen. Utána a kívánt vastagságúra daraboljuk. Utána már nem kell hűtőben tárolni.

Ui: az jutott még eszembe, hogy van a sport csokinak egy meggyes fajtája is. Azt is lehetne reprodukálni, ha meggybefőtt levét tennénk hozzá egy keveset vagy bonbonmeggy aromát tenni bele.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése