2010. szeptember 27., hétfő

3 bit szelet





Tésztához:

* 6 tojásfehérje
* 20 dkg cukor
* 15 dkg darált dió
* 2 dkg zsemlemorzsa
* 3 dkg liszt
* 1 cs habfixáló

Krémhez:

* 6 tojássárgája
* 25 dkg cukor
* 2 cs vanília puding
* 7,5 dl tej
* 1 kocka margarin (25 dkg)
* 2 ek kakaó
* 1 cs vaníliás cukor
* vaníliás tejbe áztatott háztartási keksz

Díszítéshez:

* reszelt csoki


elkészítés

1. Először elkészítjük a tésztát: a fehérjéből habot verünk a habfixálóval és óvatosan elkeverjük a többi hozzávalóval.
2. Közepes tepsiben, sütőpapírral kibélelve sütjük 160 fokon kb. 20 percig.
3. Elkészítjük a krémet: a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vanília pudinggal, majd a tejjel sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a margarint habosra keverjük a krémmel.
4. Megfelezzük, egyik felébe vaníliás cukrot, a másikba kakaót teszünk.
5. Így rétegezzük: tészta-sárga krém-vaníliás tejbe mártott háztartási keksz-barna krém-tetejére reszelt csoki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése