2010. szeptember 1., szerda

Flamingo szelet


  • Tészta

    30 dkg liszt
    4 ek porcukor
    1 ek zsír, vagy sütőmargarin
    1 tojás
    1 dkg szalalkáli
    1 császárkörte aroma
    1-2 dl tej

  • Krém

    30 dkg Rama
    35 dkg porcukor
    2 cs tejszín ízű főzős pudingpor
    8 dl tej
    25 dkg ét tortabevonó
    5 dkg Rama

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és nagy tepsi hátulján, sütőpapíron 3 lapot sütünk, amit egyesével kihűtünk. A krémhez a 8 dl tejben megfőzzük a tejszín ízű pudingporokat, ezt is teljesen kihűtjük. A Ramát habosra keverjük, majd a porcukorral tovább keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk. Egy nagyobb tálcára rakjuk az első lapot, megkenjük a töltelék felével, majd a következő lapot megkenjük a maradék krémmel, és befedjük az utolsó lappal. Az ét csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a Ramát és a süti tetején egyenletesen elosztjuk. Másnapig hűvös helyen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése