- Tészta
30 dkg liszt
4 ek porcukor
1 ek zsír, vagy sütőmargarin
1 tojás
1 dkg szalalkáli
1 császárkörte aroma
1-2 dl tej
- Krém
30 dkg Rama
35 dkg porcukor
2 cs tejszín ízű főzős pudingpor
8 dl tej
25 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és nagy tepsi hátulján, sütőpapíron 3 lapot sütünk, amit egyesével kihűtünk. A krémhez a 8 dl tejben megfőzzük a tejszín ízű pudingporokat, ezt is teljesen kihűtjük. A Ramát habosra keverjük, majd a porcukorral tovább keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk. Egy nagyobb tálcára rakjuk az első lapot, megkenjük a töltelék felével, majd a következő lapot megkenjük a maradék krémmel, és befedjük az utolsó lappal. Az ét csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a Ramát és a süti tetején egyenletesen elosztjuk. Másnapig hűvös helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése