2010. szeptember 1., szerda

Non plus ultra


  • A tésztához

    20 dkg liszt
    1 teáskanál sütőpor
    20 dkg margarin
    2 tojássárgája
    5 dkg vaníliás cukor

  • A bevonathoz

    tetszés szerinti lekvár az összeragasztáshoz (legjobb a málnalekvár)
    2 tojásfehérje
    15 dkg porcukor

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, deszkára öntjük. Közepébe kis mélyedést csinálunk, és beletesszük a kis kockára vágott margarint, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Összedolgozzuk, fél órára hűtőbe tesszük. Vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tojásfehérjét a porcukorral és pici citromlével habbá keverjük (ne legyen túl kemény a hab). Kiskanállal mindegyik tésztalapocskára kis halmot rakunk. Középmeleg sütőbe tesszük, és kis lángon kb. 10 percig sütjük. Ha kihűlt, párosával összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy a habos rész legyen kívül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése