Recept:
A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.7 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele.
A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze.
A4-es tepsi alját béleljük ki sütőpapírral. Több részletben érdemes sütni, hogy ne kelljen a lapok elvágásával bíbelődni.
A masszát harmadát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja.
A többi tésztát elfelezve süssünk még 2 lapot.
A krémhez verjük fel a tejszínt ízlés szerinti porcukorral keményre. A tejszínport és a zselatinfixet keverjük össze, majd keverjük ki a likőrrel. Adjuk a habhoz és verjük egynemű habbá.
Töltsük meg a három lapot, vonjuk be a harmadik lap tetejét a krémmel, a maradék habból pedig díszítsük habrózsával a kockákra vágott sütemény tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése