2010. szeptember 1., szerda

Budai szelet


  • A tésztához

    35 dkg liszt
    10 dkg porcukor
    10 dkg Rama
    1 tojás
    1/2 kk szódabikarbóna
    kb 2 ek tejföl

  • Töltelékhez

    15 dkg cukor
    1/2 l tej
    3 ek liszt
    15 dkg Rama
    2 ek porcukor
    1 ek tej

  • Csokimázhoz

    15 dkg Rama
    15 dkg porcukor
    2 ek kakaópor
    2 ek liszt
    2 ek tej

Elkészítés

A puha Ramát elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, majd a tojással, cukorral, és annyi tejföllel, hogy jól összegyúrhassuk a tésztát. 3 felé osztjuk, cipót formálunk és kb 30 percet pihentetjük.
Nagy tepsi hátlapján egyesével sütjük, majd kihűtjük őket. A töltelékhez a cukrot felolvasztjuk, barnára pirítjuk, felöntjük a fele tejjel, és addig forraljuk, amíg a cukor el nem olvad. Utána beleöntjük a másik adag tejet, amiben elkevertük a lisztet, és ezután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A Ramát kikeverjük a porcukorral, és az 1 ek tejjel, majd összekeverjük a kihűlt péppel. A csokimázhoz felolvasztjuk a Ramát, belekeverjük a cukrot, majd a többi hozzávalóval addig keverjük, amíg jól összeáll. A krémmel megtöltjük a lapokat, és a tetejére a csokimázat egyenletesen rásimítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése