2010. szeptember 29., szerda

Grillázs torta





Tésztához:

* 8 tojásból készült diós piskóta

Krémhez:

* 4 tojás
* 4 ek cukor
* 25 dkg margarin

Grillázshoz:

* 15 dkg cukor
* 15 dkg dió

elkészítés

1. Elkészítjük a diós piskótát, majd vízszintesen félbevágjuk.
2. Vízgőz felett a 4 tojást és a 4 ek cukrot krémesre keverjük, majd hűlni hagyjuk.
3. A 15 dkg diót és a 15 dkg cukrot egy tálban összekeverjük, és elkezdjük karamellizálni állandó kevergetés mellett, így a dió is pörkölődik. Majd ha ez kész, akkor vizes vágódeszkára terítjük, és hűlni hagyjuk, meg fog dermedni.
4. A puha margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémet.
5. Ha megdermedt a grillázs, akkor azt darabokra tördeljük, és mozsárban áttörjük (nem kell nagyon apróra!), majd átszitáljuk. Ami átmegy a szitán, azt a krémbe belekeverjük, ami benne marad, azzal borítjuk majd be a piskótatekercset.
6. A két piskótalapot a krémmel bekenjük (úgy osztjuk el a krémet, hogy a külsejére is maradjon), majd elkezdjük feltekerni. (Én a két lapból egy nagy rúdba szoktam tekerni, de lehet kettőbe is.) Ezután a külsejét is bekenjük krémmel, és arra rászórjuk a nagyobb, darabos diót.
7. Egy éjszakát állni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése