2010. szeptember 24., péntek

Tepertős pogácsa





* 15 dkg tepertő (ledarálva)
* 25 dkg liszt
* 2 dkg vaj
* 2,5 dkg élesztő
* 1 dl tej
* 1 tk cukor
* 1 tojás sárgája
* 1 ek tejföl
* 1,5 tk só

kenéshez

* 1 tojás

1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
3. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
4. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat.
5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tetejüket tojással.
6. 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. (Egy gáztepsinyi pogácsa lesz belőle.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése