- A krémhez
2 csomag babapiskóta
2 cs vaníliás cukor
30 dkg porcukor
1 cs (25 dkg) margarin
8 ek liszt
1/2 liter tej
annyi rumos tej (amennyi szükséges a piskóták megáztatásához)
- Tésztához
1 tojás
1 ek kakaó
1 kk szalagáré (ezt tejben megáztatjuk)
5 dkg porcukor
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg liszt
Elkészítés
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 2 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk úgy, hogy egy közepes méretű tepsit éppen befedjen. A tepsi tetején (megfordítva), közepes melegségű sütőben megsütjük mindkét lapot. A krémhez a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, (mintha besamelt készítenénk). A margarint a cukrokkal habosra keverjük. A babapiskótát, hirtelen, megforgatjuk a rumos tejben, vigyázva, hogy a piskóta ne ázzon szét. A sütemény összerakása: 1 lap tészta, krém, babapiskóta, krém, tészta. A tetejére 1 csomag vajból vagy sütőmargarinból és 3 ek kakaóból csokoládémázat készítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése