2010. szeptember 4., szombat

Részegbarát


  • A krémhez

    2 csomag babapiskóta
    2 cs vaníliás cukor
    30 dkg porcukor
    1 cs (25 dkg) margarin
    8 ek liszt
    1/2 liter tej
    annyi rumos tej (amennyi szükséges a piskóták megáztatásához)

  • Tésztához

    1 tojás
    1 ek kakaó
    1 kk szalagáré (ezt tejben megáztatjuk)
    5 dkg porcukor
    5 dkg vaj vagy sütőmargarin
    20 dkg liszt

Elkészítés

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 2 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk úgy, hogy egy közepes méretű tepsit éppen befedjen. A tepsi tetején (megfordítva), közepes melegségű sütőben megsütjük mindkét lapot. A krémhez a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, (mintha besamelt készítenénk). A margarint a cukrokkal habosra keverjük. A babapiskótát, hirtelen, megforgatjuk a rumos tejben, vigyázva, hogy a piskóta ne ázzon szét. A sütemény összerakása: 1 lap tészta, krém, babapiskóta, krém, tészta. A tetejére 1 csomag vajból vagy sütőmargarinból és 3 ek kakaóból csokoládémázat készítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése