* 2 tojás
* 6 dkg cukor
* 6 dkg finomliszt
* fél kk sütőpor
* 1 dkg cukrozatlan kakaópor
* 5 dkg cukor (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)
A töltelékhez:
* 1 csapott ek zselatinpor
* 15-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
* 50 dkg túró
* 1 dl tejföl
* 1 vaníliarúd
* 1 citrom reszelt héja
* 1 ek citromlé
* 2,5 dl hideg tejszínből vert hab
* 3 ek cukrozatlan kakaópor
Piskóta készítése:
1. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
2. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
3. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
4. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
Töltelék készítése:
1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
1. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
2. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
3. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése