- Tészta
40 dkg liszt
15 dkg zsír vagy sütőmargarin
5 dkg porcukor
2 dl tejföl
4 db tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
- Töltelék
baracklekvár
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
20 dkg darált dió (lehet kókuszreszelék is)
4 púpozott evőkanál porcukor
4 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához valókat összedolgozzuk, és három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük lekvárral, majd a két oldalát felgöngyöljük, középen kis rést hagyva. Óvatosan alányúlva sütőlemezre tesszük (kb. gáztepsi méretű lesz), 1-2 ujjnyi távolságot hagyva a rudak között. A tepsit nem kell se zsírozni vagy sütőmargarinozni, se lisztezni. Töltelék: a 4 tojásfehérjét, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót, vagy kókuszt, és ezt a masszát a rúd közepén hagyott résbe rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük. Sokáig eláll, és kiadós!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése