2010. szeptember 1., szerda

Göngyölt linzer


  • Tészta

    40 dkg liszt
    15 dkg zsír vagy sütőmargarin
    5 dkg porcukor
    2 dl tejföl
    4 db tojássárgája
    1/2 csomag sütőpor

  • Töltelék

    baracklekvár
    1 csomag vaníliás cukor
    1 db citrom reszelt héja
    20 dkg darált dió (lehet kókuszreszelék is)
    4 púpozott evőkanál porcukor
    4 db tojásfehérje

Elkészítés

A tésztához valókat összedolgozzuk, és három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük lekvárral, majd a két oldalát felgöngyöljük, középen kis rést hagyva. Óvatosan alányúlva sütőlemezre tesszük (kb. gáztepsi méretű lesz), 1-2 ujjnyi távolságot hagyva a rudak között. A tepsit nem kell se zsírozni vagy sütőmargarinozni, se lisztezni. Töltelék: a 4 tojásfehérjét, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót, vagy kókuszt, és ezt a masszát a rúd közepén hagyott résbe rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük. Sokáig eláll, és kiadós!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése