2010. szeptember 1., szerda

Fekete rózsa


Hozzávalók

Fekete rózsa
  • Tészta

    60 dkg liszt
    10 dkg vaj vagy sütőmargarin
    30 dkg porcukor
    1 tojás
    1 cs. sütőpor

  • Töltelék

    20 dkg darált mák
    20 dkg liszt
    10 dkg vaj vagy sütőmargarin
    25 dkg porcukor
    2 dl tej
    1 sütőpor

  • Krém

    1 l tej
    3 cs. vaníliás pudingpor
    25 dkg porcukor
    25 dkg Rama

Elkészítés

A tészta hozzávalóit a tejföllel nyújthatóra dolgozzuk össze. 6 cipót készítünk belőle. Kettőből tepsi hátán vékony lapot sütünk. A másik 4-et is vékonyra nyújtjuk. A töltelékhez valókat jól összedolgozzuk és ezzel megkenjük a 4 tésztát, majd feltekerjük mint a beiglit. A tepsibe egymás mellé tesszük a rudakat és együtt sütjük meg. Sütés után sem szedjük szét. Krém: a tejet a pudingporral sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra kikeverjük és a pudinghoz adjuk. A kész krém felével megkenjük az egyik lapot, rátesszük az egyben hagyott tekercset, ezt is megkenjük a maradék krémmel és rátesszük a másik lapot. Kissé lenyomjuk. Csokimázzal bevonjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése