2010. szeptember 1., szerda

Finom linzer


350 g liszt
1 tojás
200 g Rama
175 g cukor
1 cs citrom aroma
200 g ribizlilekvár
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, a Ramát darabokban a lisztre rakjuk, rászórjuk a cukrot és a citrom aromát, majd gyorsan összedolgozzuk. Fóliába tekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk vékonyra és kerek formákat szaggatunk belőle, a linzerek felénél a közepét is kivágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a ribizlilekvárt simára keverjük, hogy ne legyen csomós, és 1-1 db összeragasztunk vele. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése