2010. szeptember 27., hétfő

Árvácska



Barna tésztához:

* 5 db tojás
* 5 ek kristálycukor
* 1,5 tasak csokis pudingpor
* 1 kk sütőpor

Sárga tésztához:

* 3 tojás
* 3 ek kristálycukor
* 1 tasak vaníliás pudingpor
* fél kk sütőpor

Rózsaszín tésztához:

* 3 db tojás
* 3 ek kristálycukor
* 1 tasak puncspudingpor
* 1 kk sütőpor

Krémhez:

* 30 dkg vaj
* 30 dkg porcukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 1 nagy ek kakaópor
elkészítés

Sárga és rózsaszín tészta készítése:

1. Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk. A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
2. Lábasba vizet teszünk, és ha forr, a gőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét.
3. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
4. Levesszük a tálat a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
5. Folyamatosan keverjük a robotgéppel, és hozzáadjuk a pudingport, a sütőport.
6. Beleöntjük a gericformába, és előmelegített sütőben 180 fokon, lassan tűpróbáig sütjük.
7. Ha megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük kihűlni.

Barna tészta készítése:

1. Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
2. Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.
3. Belekeverjük a cukrot. Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
4. Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
5. Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik.
6. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.

Összeállítás:

1. Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat.
2. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük.
3. Mintha piskótatekercset tekernénk, csak itt beletekerjük a rudakat.
4. Amíg a tésztáink hűlnek, kikeverjük a krémet.
5. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliával.
6. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
7. A barna lapot megkenjük fehér krémmel.
8. A színes rudakat kettévágjuk.
9. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
10. A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk.
11. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
12. Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
13. A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele.
14. Hagyjuk pihenni, kicsit a tészta hadd szívja magát a krémmel.
15. Tegyük kicsit hidegebb helyre, hogy a krém megkeményedjen.
16. Kis pihentetés után óvatosan göngyöljök ki a ruhából és tegyük tálcára.
17. Hintsük meg porcukorral.
18. Az asztalon tálaláskor szeketeljük, akkor amikor elfogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése