2010. szeptember 4., szombat

Paradicsomos süti


  • 15 evőkanál porcukor
    15 evőkanál étolaj
    fél zacskó szalakáli
    annyi liszt amennyit felvesz
    15 evőkanál paradicsomlé

  • Krém

    0,5 l tej
    1 tojás
    5 evőkanál liszt
    20 dkg Rama
    20 dkg porcukor

Elkészítés

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és 4 egyenlő részre osztjuk. A tepsi hátoldalát jól belisztezzük, kinyújtjuk rajta a tésztát, majd megsütjük. Ezt a sémát követve sütjük ki a tésztaadagokat. A lapokat hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, és állandó kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzhelyről és kihűtjük. Közben a porcukrot kikeverjük a margarinnal, és a kihűlt krémbe keverjük. Az elkészült krémet a lapokra kenjük, és pihentetjük a süteményt amíg a lapok meg nem puhulnak. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése