2010. szeptember 1., szerda

Kijevi krémes


  • Tésztához

    40 dkg liszt
    1 csomag sütőpor
    15 dkg cukor
    2-3 evőkanál tejföl
    20 dkg margarin
    4 tojássárgája

  • A tészta tetejére

    25 dkg darált dió
    15 dkg cukor
    4 tojásfehérje

  • Krém

    25 dkg margarin
    25 dkg cukor
    2 csomag vaníliás pudingpor
    1/2 liter tej

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a darált dió, a cukor és a tojásfehérje keverékével. Egyenként megsütjük a lapokat. Ezalatt a pudingporokat a tejben megfőzzük, és miután kihűlt, hozzákeverjük a cukor, és a margarin keverékéhez. A krémmel megkenjük a lapokat, és tetszés szerinti nagyságban felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése