2010. április 26., hétfő

Ennivaló szív

Kell hozzá:

1dl narancslé
6 tojássárgája
1 evőkanál liszt
3,5 dl tej
3 dl tejszín
3 evőkanál narancslikőr (ha nincs, elhagyható)
5 dkg cukor
4 evőkanál málnalekvár
20 dkg málna vagy eper (idényen kívül mélyhűtött)
2 evőkanál cukor

3,5 dl tejszín kemény habja
25 dkg babapiskóta

Díszítéshez:

5-10 dkg málna / eper
1.5 dl tejszín habja

A tojások sárgáit összekeverjük a liszttel, a cukorral, felfőzzük a tejes, tejszínes, narancsos, narancslikőrös keverékkel. Forrpontig főzzük csak, mert összeugrik a krém!
Kevergetve kihűtjük.
A lekvárt összefőzzük a cukorral, és a gyümölcsökkel.A tojáskrémet összeforgatjuk óvatosan a tejszínhabbal.
Babapiskótával kibéleljük egy kapcsos szív alakú tortaforma alját, körberakosgatjuk a forma szélét álló piskótákkal (a piskóták egyik végét vágjuk egyenesre fűrészes késsel, így erre a talpra állítsuk őket). Az alsó piskótákat megkenjük 4 evőkanál málnamasszával, majd ráterítjük a tojásos krém felét. Ezután ismét massza következik, és a maradék tojásos krém.
Másnapig a hűtőben pihentetjük. Tálaláskor óvatosan levesszük a tortaforma szélét, és tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése