2010. április 27., kedd

Epres pillangótorta

Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek rétesliszt
Hozzávalók a krémhez: 375 ml zsíros tejföl (1 nagy doboz), 2 dl hullala tejszín, 10 dkg porcukor, 4 dl epervelő, 10 lap zselatin, kevés víz,
A díszítéshez: eper, ½ csomag főzés nélküli, vaníliás pudingpor, 1 dl hullala tejszín


Készítsük el a piskótát.
Ha kihűlt a piskótánk, helyezzük vissza a kapcsos tortaformába.
A piskóta köré helyezzünk el a tortaforma magasságáig érően sütőpapírt, vagy zsírpapírt.
A krémhez verjük fel a tejszínt.
Turmixoljunk le friss epre, úgy, hogy 4 dl legyen.
A porcukrot keverjük el a tejföllel.
A tejfölhöz keverjük először a tejszínt, majd az epervelőt.
A zselatint oldjuk fel a csomagoláson jelzett módon.
Keverjünk hozzá kevés krémet, majd ezt dolgozzuk bele az egész krémbe.
A piskótára öntsük rá a krémet.
Tegyük hűtőbe, és hagyjuk, hogy a krém megdermedjen, összeálljon.

A torta összeállítása:


A tortát vágjuk két egyforma méretű cikkre.
A tortacikkeket helyezzük el egy nagyobb méretű tálcán úgy, hogy a cikkek egymással ellenkező irányba nézzenek.
A körcikkek felső csücskeit jobbra, illetve balra forgassuk el kb. 10 fokot, hogy a pillangó szárnyait megfelelő formájúra állíthassuk.
Az epreket mossuk meg, majd szeleteljük le.
A pillangó szárnyait rakjuk ki az eper szeletekkel.
A tejszínt keverjük ki a pudingporral, majd verjük kemény krémmé.
A pudingos tejszínt tegyük csillagcsöves nyomózsákba, és ezzel rajzoljunk szegélyt, és foltokat a pillangónak.
A körcikkek érintkezésénél szintén a tejszínes krémből nyomjunk a pillangónak testet is.
Rolettivel díszíthető.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea!
    Zseniális ötlet.Lányom jele pillangó,tortát viszek az oviba és nagy segítség ez az ötlet.Tél lévén csokisat fogok készíteni, viszont a díszítésnek megtartanám a tejszínes krémet,de ezt a megoldást nem ismerem.Sima főzős pudingporra gondolsz és a port kevered a Hulalával?
    Előre köszönöm a válaszod.
    Ági

    VálaszTörlés