2010. április 27., kedd

Mézes diákkenyér

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 5 evőkanál méz, 3 db tojás, 10 dkg dió, egy kávéskanál őrölt fahéj, egy kávéskanál szódabikarbóna és néhány szem törött szegfűszeg.

A mézet felmelegítjük, a cukrot a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a felmelegített mézet, amelynek a melegítőedényét 2-3 kanál vízzel beleöblítjük. A diót hosszúkás szeletekre vágjuk és a liszttel s a többi anyaggal a cukros mézhez keverjük. Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk, egyenletesen belesimítjuk a tésztát és lassú tűznél kisütjük. A tepsi megválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a tészta legalább két ujjnyi vastag legyen a tepsiben, sütés előtt.

Hidegen sokáig eltarthatjuk, és mindig csak annyit szeletelünk fel belőle, amennyit elfogyasztunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése