A krémhez: 1 cs eper ízű pudingpor, 5 dl tej, cukor vagy stevia ízlés szerint, 10 dkg vaj
Eper a díszítéshez, és zselatin a tetejére
A tésztához válasszuk szét a tojásokat.
A fehérjékből csipet sóval verjünk habot.
A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé.
Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet.
Végül a habot keverjük a tésztához óvatos mozdulatokkal.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbáig) (15 perc kb.). Amikor készen van, még melegen távolítsuk el a sütőpapírt.
(mossuk el a tepsit, alaposan töröljük meg, majd a kihűlt tésztát tegyük vissza bele
A pudinghoz 1 dl tejben keverjük el a pudingport.
A többi tejet forraljuk fel valamelyik édesítővel (1 ek cukor 1 fél csipet stevia porral helyettesíthető), majd sűrítsük be a pudingos tejjel. A végén még forrón keverjük el benne a vajat is.
Ettől lágyabb, és krémesebb lesz a krém.
A kihűlt pudingos krémet kenjük rá a tésztára.
A pudingra halmozzuk rá szép sorjában a szeletekre vágott epret, amit zselatinnal borítsunk be.
Tegyük hűtőbe, és hagyjuk, hogy teljesen összeálljon a krém.
Tálaláskor vágjuk le szépen a sütemény széleit, hogy aztán szép, egyforma kockákra tudjuk szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése