2010. április 27., kedd

Morgós csúcs

Hozzávalók:

diós massza:

  • 10 dkg darált háztartási keksz,
  • 20 dkg darált dió,
  • 30 dkg porcukor,
  • 4 dkg kakaópor,
  • 2 db tojás,
  • kevés tej
  • kristálycukor

A hozzávalókat összegyúrjuk és nedves kézzel gömböket formálunk belőle, amelyeket kristálycukorba forgatunk.

gesztenyés töltelék:

  • 25 dkg gesztenyemassza,
  • 5 dkg porcukor,
  • 15 dkg darált háztartási keksz,
  • 10 dkg vaj,
  • kevés rum

Az alapanyagokat összedolgozzuk.

összeállításhoz:

  • nagyobb kézi citromfacsaró
  • fagyasztott vagy befőtt magozott meggy

Kibéleljük a diós gombócokkal a citromfacsarótEgy  vagy két szem meggyet tegyünk bele

A diós gombócokat a felfordított citromfacsaró üregébe nyomkodjuk, úgy hogy a fala legyen kibélelve. A közepébe 1 vagy 2 meggyet teszünk és a gesztenyés töltelékkel teljesen betöltjük az üreget. A formából kiütjük (mivel cukorba forgattuk ez könnyű lesz). Hűtőben tároljuk, mert nyers tojás van benne.

Így néz ki félbevágva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése