Hozzávalók:
diós massza:
- 10 dkg darált háztartási keksz,
- 20 dkg darált dió,
- 30 dkg porcukor,
- 4 dkg kakaópor,
- 2 db tojás,
- kevés tej
- kristálycukor
A hozzávalókat összegyúrjuk és nedves kézzel gömböket formálunk belőle, amelyeket kristálycukorba forgatunk.
gesztenyés töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza,
- 5 dkg porcukor,
- 15 dkg darált háztartási keksz,
- 10 dkg vaj,
- kevés rum
Az alapanyagokat összedolgozzuk.
összeállításhoz:
- nagyobb kézi citromfacsaró
- fagyasztott vagy befőtt magozott meggy
A diós gombócokat a felfordított citromfacsaró üregébe nyomkodjuk, úgy hogy a fala legyen kibélelve. A közepébe 1 vagy 2 meggyet teszünk és a gesztenyés töltelékkel teljesen betöltjük az üreget. A formából kiütjük (mivel cukorba forgattuk ez könnyű lesz). Hűtőben tároljuk, mert nyers tojás van benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése