2010. április 27., kedd

Hókristályok


Hozzávalók:

Tészta:

50 g fehér csokoládé
170 g lágyvaj vagy margarin
80 g barnacukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
20 csepp keserűmandula aroma
1 tojás (közepes méretű)
170 g búzaliszt
30 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
40 g kókuszreszelék

Ezenkívül:

40 g porcukor
1 teáskanál víz
néhány ezüstgyöngy

Elkészítés:

A fehér csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk, és kézi robotgép segítségével egy keverőedényben a vajjal kikeverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, míg egy sűrű masszát nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojást, így kb. 1/2 percig keverjük, majd a liszttel kevert Gustint is a masszába szitáljuk, és alacsony fokozaton elkeverjük. A kókuszreszelékből 1 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot a tésztába forgatjuk. A tésztát egy habzsákba töltjük, és csillag alakú nyomófejjel (átmérő: 7 mm) hókristályokat formázunk a kivajazott, sütőpapírral kibélelt tepsibe. A süteményt a félretett kókuszreszelékkel megszórjuk, majd kisütjük.

Felső / alsó sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légbefújás: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gázsütő: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A süteményt a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
A porcukrot elkeverjük vízzel, hogy egy sűrű mázat kapjunk. Ezzel ragasztjuk fel az ezüstgyöngyöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése