Hozzávalók a krémhez: 5 dl tej, 5 dl víz, 2 ek liszt, 2 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin (vagy vaj), 25 dkg porcukor
A díszítéshez: csokoládémáz (15 dkg tortabevonó + 3-4 ek olaj)
Majd adjuk hozzá a szódabikarbónát is.
Amíg forró a mézes massza, keverjük bele a lisztet is.
Először fakanállal keverjük, majd ahogyan kezd összeállni, a kezünkkel gyúrjuk ki alaposan.
A kész tésztát osszuk 3 részre.
Egy adagba gyúrjuk bele a kakaóport, amit előzőleg 2 ek vízzel simára keverünk.
A kakaós tésztát osszuk 12 egyenlő részre, amiket sodorjunk 32 cm hosszúra.
Először a sárga lapokat süssük ki, addig a kakaós rudak szikkadhatnak nyugodtan.
Ez azért fontos, mert ez a tészta addig nyújtható könnyen, amíg megel.
TIPP: Ideális tepsi méret: 30x35 cm
A sárga tésztákat egyenként nyújtsuk akkorára, mint a tepsi.
Majd helyezzük zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalára.
A nyers tésztákon egy éles késsel, vékonyan jelöljük be a vágási vonalakat.
10-10 perc alatt süssük ki mindekét lapot.
Még melegen vágjuk el a lapokat 3-3 részre, az előzőleg megjelölt vágási vonalak mentén.
Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, mert ha kihűl a mézes tészta, már nem könnyű vágni (később visszapuhul).
A 3-3 lapot tegyük egymásra, és vágjuk őket teljesen egyformára, egyenesre.
Ebből már látszik, hogy ez a mennyiség két darab süteményt ad ki.
A rudakat zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán 10 perc alatt süssük ki.
Amikor kisültek, még forrón tegyük a rudakat egyenes felületre, nehogy eldeformálódjanak.
Amíg szikkad a tészta, készítsük el a krémet is.
A lisztet és a pudingport keverjük simára kevés tejjel, majd öntsük fel a maradék folyadékkal, és főzzük krémesre.
A margarint, vagy vajat keverjük ki a porcukorral.
Amikor kihűlt a puding, keverjük össze a vajas krémmel.
A sütemény összeállítása:
Mindegyik süteményhez 3-3 világos lapra lesz szükségünk.
A krémet osszuk két egyenlő részre.
Tegyünk tálcára egy lapot, kenjük meg krémmel, majd helyezzünk rá 3 kakaós rudat.
Ezt is kenjük meg krémmel, tegyünk rá 2 db kakaós rudat.
Ezt is kenjük meg krémmel, és 1 rudat tegyünk a tetejére.
Kenjük körbe krémmel, majd 1-1 világos lapot nyomjunk a két oldalára.
A süteményt csokoládémázzal vonjuk be.
Ugyanezt ismételjük meg a másik adag tésztával és krémmel is.
A süteményeket tegyük hűtőbe 24 órára. Utána fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése