Hozzávalók a csokoládés krémhez: 20 dkg keserű csokoládé, 5 dkg vaj, 1 vaníliás cukor125 gramm mascarpone sajt, 2,5 dl tejszín
Hozzávalók a gesztenyés krémhez: 250 gr gesztenyepüré, 5 dkg vaj, 125 g mascarpone, 2.5 dl tejszín, 1 korty rum vagy pár csepp rumaroma.
Továbbá: 12 db babapiskóta, feketekávé
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Először a mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot.
Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
Addig keverjük, míg egyenletes krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott babapiskótákkal.
Erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal.
Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk.
Hűtőben, 3-4 óra alatt lehűtjük.
Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése