125 gr margarin
125 gr méz
Ezeket felolvasztjuk.
3 tojássárga
150 gr porcukor (ha étcsokival vonjuk be, akkor mehet bele 200 gr is)
fél citrom leve
4 ek tejföl (halmosan)
Ezeket is összekavarjuk, előbb a tojássárgát a porcukorral kihabosítjuk, majd a többit is hozzáadjuk. Reszelhetünk hozzá 1 narancsnak és citromnak a héját, nekünk ez nem hiányzik.
A tojásos és a mézes masszát összekeverjük.
200 gr Graham liszt
250 gr finomliszt
2/3 kk fahéj, gyömbér, szegfűszeg
1/2 cs sütőpor
csipet só
Ezeket is összekeverjük, majd a mézes keverékhez adjuk, eléggé lágy masszát kapunk, mint egy muffin tészta, takarjuk le valamivel, majd tegyük a tésztát hűtőbe egy éjszakára, lehet több is.
Diónyi halmokat gömbölygessük szép kerekre, tegyük sütőpappírral ellátott tepsire, majd süssük meg 160 fokra előmelegített sütőbe. Csak épp egy kicsit kell szint váltson, ne süssük túl őket, mert ropogósak lesznek nem pedig puhák.
Ha csokival szeretnénk bevonni akkor kb 300 gr csokit számoljunk hozzá, ehhez tegyünk 3 ek olajat, majd olvasszuk fel, ne hevítsük túl, mert akkor nem lesz fénye. Az olvasztott csokiba tegyünk bele egy kihűlt puszedlit, villával forgassuk meg, majd emeljük ki, kicsit hagyjuk csepegni, majd sütőpapiros felületre helyezzük. Megszórhatjuk szóró cukorral, dekor gyönggyel, kókusszal, kinek mi tetszik, majd tegyük hűvös helyre, mikor teljesen megköt a csoki szépen lejün a sütőpapírról.
Ha tojáshabosat szeretnénk akkor a 3 tojásfehérját pár csepp citromlével és egy csipet sóval és 250 gr porcukorral verjük kemény habbá, ebbe a habba forgassuk bele a puszedliket közvetlenül miután kivesszük őket a sütőből,tegyük vissza a zütőpapíros tepsire, majd hagyjuk megszáradni, be is tehetjuk a végén a már kikapcsolt, de még meleg sütőbe. Ezt is megszórhatjuk dekorcukorral, de a habba keverhetünk kakaót is, akkor kevésbé tűnik édesnek.
Miután megszárad a hab, ill megkötött rajta a csoki jól záródó fémdobozba tesszük, sokáig eláll, puha marad.
Nekem 60 db puszedli lett ebből az adagból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése