Hozzávalók (30-40 kockához): 15-15-15 dkg finomra darált, hántolt mandula, török mogyoró, és dió. 20 dkg barna cukor, 10 dkg méz, 1,5 dl víz, 10 dkg kandírozott citromhéj, 10 dkg nugát krémmel töltött tejcsokoládé (vagy sima tejcsokoládé), 2 ostyalap (én két torta korong ostyalap közé töltöttem)
A cukorból, mézből és a vízből szirupot főzünk (kb. 5 perc).
A magokat finomra daráljuk, a citromhéjat szintén apróra kockázzuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Amikor a szirup kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a darált magokat, az olvasztott csokoládét, végül a kandírozott citromhéjat is.
Kb. 15 percig, alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzzük meg a masszát.
Langyosra hűtsük ki, és töltsük 2 ostyalap közé.
TIPP: Inkább vastagabb ostyalapot válasszunk, mert a vékonyabbak nem biztos, hogy bírják a töltést.
A magokat finomra daráljuk, a citromhéjat szintén apróra kockázzuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
Amikor a szirup kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a darált magokat, az olvasztott csokoládét, végül a kandírozott citromhéjat is.
Kb. 15 percig, alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzzük meg a masszát.
Langyosra hűtsük ki, és töltsük 2 ostyalap közé.
TIPP: Inkább vastagabb ostyalapot válasszunk, mert a vékonyabbak nem biztos, hogy bírják a töltést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése