2010. április 27., kedd

Tigris szelet


Hozzávalók:

Tésztához:

380 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
220 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 narancs reszelt héja
6 tojás (közepes méretű)
60 ml langyos víz
240 ml napraforgó olaj
Sárga ételszínezék (ízlés szerint)
3 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)

Krémhez:

480 g őszibarack konzerv
100 g kekszes vagy kukoricapelyhes csokoládé
1 tasak (6 lap) Dr. Oetker Lapzselatin
250 g ricotta krémsajt (vagy jól áttört túró)
1 citrom leve
30 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
400 ml hideg habtejszín

Előkészítés:

A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadunk kevés sárga ételszínezéket, a másik feléhez a kakaóport. A tésztát közepről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 evőkanál sárga, majd 2 evőkanál kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A megsült süteményt sütőrácson a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Majd a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.
A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A ricottát a citromlével, a cukorral és a vanillincukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a ricottás massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a barack- és a csokoládédarabokat is. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is. A süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A süteményt ízlés szerint kockára vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése