Hozzávalók 50 darab felezett kókuszdióhoz:
A külsejéhez: 20-20 dkg darált dió és háztartási keksz, 10 dkg nádcukor, 2 ek keserű kakaópor, 6-7 ek sárgabarack lekvár (narancslekvár is jó hozzá)
A belsejéhez: 16 dkg fehér csokoládé, 5 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez kókuszreszelék, diódarabok
A külső réteg elkészítéséhez keverjük össze előbb a száraz anyagokat, majd annyi lekvárt adjunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
Ha ezzel megvagyunk, gyúrjunk belőle 25 diónyi golyót, és tegyük picit a hűtőbe dermedni, összeállni őket.
Közben vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét a vajjal.
A kókuszreszeléket kávédarálón porítsuk olyan finomra, amennyire csak lehet.
Ha felolvadt a csoki, keverjük hozzá a kókuszt, majd tegyük hűtőbe dermedni 20-30 percet.
Ha eléggé visszakeményedett a csoki, ebből is formázzunk 25 kisebb golyót.
A töltéshez a diós, barna golyókat lapítsuk ki a tenyerünkön, majd tegyünk mindegyikbe egy-egy fehér golyót.
Görgessük, formázzuk őket össze golyó formájúra úgy, hogy a barna massza befedje a fehéret.
A végén hempergessük meg őket kókuszreszelékbe, és tálalásig tegyük hűtőbe.
Fogyasztás előtt vágjuk őket ketté egy melegvíz alá tett, majd letörölt késsel.
A tetejüket felezett, vagy negyedelt dióval díszíthetjük.
Karácsonyra remek választás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése