2010. április 20., kedd

Apró gyümölcskosárkák


Gyorsan elkészíthető látványos finomság ünnepekre, vagy hétvégére.

Hozzávalók: 60 g kristálycukor, 1 tojás, 1 tojássárgája, 30 g kukoricaliszt, 6 dl tej, fél tk. Vanília eszencia, barackdzsem.

Verjük fel a habosra a cukrot a tojást és a tojássárgáját. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, a tejet és a vaníliaeszenciát. Ezután takaréklángon melegítsük addig, amíg a krém kezd sűrűsödni, és hozzátapad a kanálhoz. Majd zárjuk el a lángot alatta és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt nyújtsuk ki 3 mm vastagra és béleljük ki vele a kis gyümölcstorta formákat. A tésztát süssük ki forró sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt, majd töltsük meg ízlés szerint baracklekvárral vagy főzött pudinggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése