2010. augusztus 28., szombat

Alföldi vargabéles


mazsola
2 dl tejföl
35 dkg liszt
25 dkg margarin
egy kevés tejföl
4 ek. cukor
egy csipet só
15 dkg cérnametélt
30 dkg tehéntúró
5 db tojás
3 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 2 tojás sárgájával, egy kevés tejföllel, egy evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. A rövid metéltet sós vízben kifőzzük és alaposan lecsöpögtetjük. Az áttört túrót kikeverjük a 3 tojás sárgájával, beletesszük a 2 dl. tejfölt, mazsolát, az olvasztott vajat vagy sütőmargarint és az 5 db. tojás kemény habbá vert fehérjét. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép pirosra sütjük.
(180-fokon kb. 40 percig sütöttem.
A tepsi mérete kb.: 24x35 cm.)
Még melegen meghintjük porcukorral, és ha kihűlt, szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése