2010. augusztus 14., szombat

Narancstorta


Hozzávalók:

Tortalap:

10 dkg Ráma margarin
6 tojás
20 dkg porcukor
2 csomag vanília cukor
15 dkg liszt
12 dkg étkezési keményítő
1 csomag sütőpor

Töltelék:

4 - 5 közepes narancs
4 - 5 evőkanál narancslikőr /valamennyi aroma is jó
lekvár
kb. 6 dl tejszín
1 csomag habfixáló

1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
Tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük, hozzáadunk 18 dkg cukrot, és 1 csomag vanília cukrot.
Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a sütőporos, étkezési keményítős szitált lisztet, óvatosan, ne törjön a hab.

A végén lazán belecsorgatjuk a margarint.
Sütőpapíron, tortaformában sütjük, előmelegített sütőben, 180 °C fokon, kb. 35 percig. Kicsit pihentetjük a formában, késsel körbelazítjuk a tésztát, lisztezett alapra borítjuk, lehúzzuk a papírt róla. Rácson hűtjük.

Krém:

Egy narancs levét kifacsarjuk, a többi húsát felszeleteljük, daraboljuk, egy szép szeletet félreteszünk.
A piskótát 3 részre vágjuk, a lapokat a narancslével, likőrrel meglocsoljuk.
Tölteni a formába visszatéve kell.
Az alsó lapot lekvárral kenjük, a narancsdarabokkal megszórjuk, s rátesszük a 2. lapot.
2.5 dl tejszínt 2 dkg cukorral, habfixálóval kemény habbá verünk, belevegyítünk 1 púpozott teáskanál őrölt fahéjat. Ez kerül a 2. lap tetejére.

A 3. lappal beborítjuk.
A maradék tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, bevonjuk a tortát, díszítjük a narancsszelettel.

A tortát jól behűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése