2010. augusztus 14., szombat

Dobostorta recept




» 6 tojás
» 12 dkg cukor
» 12 dkg liszt
» 3 dkg vaj
» Krém:
» 6 tojás
» 15 dkg porcukor
» 10 dkg reszelt csokoládé
» 2 vaníliás cukor
» 20 dkg margarin
» Máz:
» 15 dkg cukor
» 1-2 csepp ecet
» 4 dl tejszín
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját kikeverjük a porcukorral. Felváltva belekeverjük a lisztet és a tojás habját. A vajat felolvasztjuk, majd amikor kihűlt, a masszához adjuk. vajjal megkenjük, és belisztezzük egy tortaforma tetejét, majd vékonyan egy réteg masszát kenünk rá, és megsütjük. Ezt ötször, hatszor megismételjük, amíg a massza el nem fogy.

Krém készítése: a tojásokat kikeverjük a porcukorral. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásos masszát, és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Egy kivételével, minden lapot megkenünk, majd a torta oldalát is bevonjuk a krémmel.

Máz készítése: a cukrot összekeverjük az ecettel, majd megpirítjuk, és a megmaradt lapra kenjük. Gyorsan megjelöljük a szeleteket, majd meleg késsel felszeleteljük, és kissé ferdén a torta tetejére illesztjük a cikkeket.
tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése