2010. augusztus 13., péntek

Briós recept


50 dkgliszt
» 2 dkg élesztő
» 8tojas
» 5 dkgcukor
» 0,5 dltejszín
»so
» 2 cl rum
» 1tojas a kenéshez

Kevés vizet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egynegyed rész lisztet, és megkelesztjük. A maradék lisztet összegyúrjuk a tojasokkal, a cukorral, tejszínnel, rummal és soval. Kidagasztjuk, hosszáadjuk a másik tésztát, és simára gyúrjuk. Lefedve, langyos helyen megkelesztjük. Briósformákat kivajazunk, félig töltjük a tésztával, felvert tojast kenünk rá, majd kelni hagyjuk. Amikor kitölti a formát, még egyszer megkenjük, meghintjük cukorral, majd nyitott sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése